Haberler - Genç Adam

Hocaefendi'nin teşekkür ilanı Türkiye'nin 'birlik' tablosu

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin, kardeşi Hasbi Nidai Gülen’in vefatı dolayısıyla başsağlığı dileyenlere teşekkür ilanı, büyük yankı buldu.

Siyasîler ve yazarlar, ilanın Gülen’in Türkiye’yi birleştirme çabasının göstergesi olduğunu dile getirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, ‘aradaki sarsılmaz ilişkiyi zedelemeye yönelik her türlü fitne girişimine ihlasla, muhabbetle ve aklıselimle’ cevap verildiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de taziye mesajları ve buna teşekkürle mukabele edilmesini, “Çatışma bekleyenlere iyi bir cevap olmuştur.” şeklinde değerlendirdi. Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak ise ‘teşekkür’ mesajının birlik fotoğrafını ortaya koyduğunu belirtti.

Hocaefendi'den taziyelere teşekkür ilanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yayımladığı teşekkür ilanının, toplumun büyük kesimleri arasındaki ‘gönül bağını’ bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti. Akdoğan, “Sayın Başbakan’ımızın, Fethullah Gülen Hocaefendi’yi muhterem kardeşininin vefatı sebebiyle arayarak taziyede bulunması, Hocaefendi’nin ise son derece anlamlı ve nazik cümlelerle teşekkürde bulunması, sadece bu şahsiyetler arasındaki değil, büyük toplum kesimleri arasındaki gönül bağını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu bağ, herhangi bir çıkar ilişkisiyle değil tamamıyla kardeşlik hukukuyla şekillenmiştir. Aynı ideallere inanan ve kendilerini millete hizmete vakfeden bu şahsiyetlerin sergiledikleri davranışlar, hepimiz için örneklik oluşturmaktadır. Bu örnekliği takip etmek, hepimizin üzerinde titremesi gereken bir sorumluluğu ifade eder.” dedi. “Muhterem Hocaefendi’nin de büyük bir kadirşinaslıkla tarif ettiği bu sarsılmaz ilişkiyi zedelemeye yönelik her türlü fitne girişimine ihlasla, muhabbetle ve aklıselimle mukabele etmek elzemdir.” diyen Akdoğan, “Yel, yalçın kayadan hiçbir şey söküp götüremez. Türlü saiklerle farklı rüzgârlar estirenler, kendi veballeriyle baş başa kalırlar.” ifadelerini kullandı. Merhum Neşet Ertaş’ın, “Kalpten kalbe bir yol vardır, görülmez” türküsüne atıf yapan Akdoğan, şöyle devam etti: “Bu gönül yolunu göremeyenlerin uğraşları beyhudedir. Çok farklı toplum kesimlerinden önemli şahsiyetlerin Fethullah Gülen Hocaefendi’ye taziyede bulunması, onun ‘birleştirici, kucaklayıcı’ kişiliğini göstermektedir. Sevgi toplumu özelliğimizi geliştirmemizde, muhabbet ehli olan bu ‘değer’lerin değerini daha fazla bilmemiz büyük önem taşımaktadır.”

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin geçtiğimiz cuma günü kaybettiği kardeşi Hasbi Nidai Gülen için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birçok siyasinin yanı sıra iş ve medya dünyasının tanınmış isimleri başsağlığı dilemişti. Hocaefendi’nin kendisini bu hüzünlü anında yalnız bırakmayan isimler için yayınladığı teşekkür ilanı Türkiye’nin bütün kesimlerini buluşturan bir birlik tablosu oluşturdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Hocaefendi’nin  teşekkür ilanı ile nifak girişimlerine cevap verdiğini söyledi. Çelik, “Gerek hükümet mensuplarının cenazeye gitmesi veya telefonla taziyelerini sunmaları gerekse de Hocaefendi’nin böyle bir hassasiyet göstererek teşekkür etmesi, çatışmadan kendileri için rant bekleyenlere iyi bir cevap olmuştur.” dedi. Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ise, “Son aylarda ülkemizin güzide şahsiyetlerini ve kurumlarını birbiri ile çatışma içinde göstermeye çalışan kesimlere itibar edilmemesi gerektiğini bu vesileyle belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Hocaefendi’yi ‘Türkiye’yi birleştirmeye çalışan’ isim olarak tanımlayan eski Türk Ocakları Başkanı Nuri Gürgür, “Yıllardan beri hüzünlü gurbet denilen bir mekânda insanın çok sevdiği kardeşini kaybetmesi büyük bir acıdır. Dostları da bu acıyı paylaşmıştır. Hocaefendi’yi seven, ona hürmet eden her kesimden insan var. Zaten tavır ve davranışında Türkiye’yi birleştirmeye çalışıyor. Burada da bunun bir göstergesi var.” dedi.

Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak ise ‘teşekkür’ mesajının birlik fotoğrafını ortaya koyduğunu belirtti. Ilıcak şunları söyledi: “Fethullah Gülen Hocaefendi, kitlelere hitap eden muhterem bir zat, onu çok fazla seven insan var. Çok büyük bir camiaya hitap ediyor. Bu büyük camiaya hitap etmesi de sempati duysun duymasın birtakım insanları  ona karşı vazifelerini yapmaya sevk ediyor.”

Merhum Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş de “Hocaefendi’nin taziye dolayısıyla verdiği teşekkür mesajı bizlere Hz. Muhammed (sas) Efendimiz’in, birlikten kuvvet doğar, ayrılıkta azap vardır hadis-i şeriflerini hatırlatıyor. Son zamanlarda nefes kadar ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik açısından da büyük bir önem taşıyor bu mesaj.” diye konuştu. CHP Parti Meclis Üyesi Muhammed Çakmak, taziye dileyenler arasında her gruptan insan olduğuna dikkat çekerek, “Bu, ona gösterilen teveccühün bir göstergesidir. O listeye bakınca bütün Türkiye’yi kuşatmış, tek sevdası Türkiye, Türkçe olan birini gördüm.” yorumunu yaptı.


Taziyesi geç ulaşanlara teşekkür

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin teşekkür ilanı yayınlandıktan sonra da birçok taziye mesajı ve başsağlığı dileğinin kendisine ulaştığı öğrenildi. İlandan sonra mektup, telefon ve faksla ulaşarak taziye bildirenler şöyle: AB Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, eski Demokrat Türkiye Partisi Başkanı Mehmet Ali Bayar, İslam Birliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Doğu ve Güneydoğu’nun kanaat önderlerinden Tillo’dan Molla Burhan, Hafız Taha, Urfa’dan Şeyh Muzaffer, Nurşin’den Nurettin Efendi, Kemal Ural, işadamı Taylan Bilgel, gazeteciler Taha Akyol, Şahin Alpay, Yavuz Baydar, Murat Birsel, Ali Çağatay, Ayşegül Dora, Rıza Zelyut, Ülke TV Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Türkiye Yahudileri Hahambaşı İsak Haleva, Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman, Türkiye Süryani Katolik Patrik Genel Vekili Horepiskopos Yusuf Sağ.

Add comment


Security code


Refresh

back to top
  • EN SON EKLENENLER
  • EN ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLAR

ARAMA

Herkül Nağme

Herkül Nağme..Ezcümle, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bütün eserlerinin, sohbetlerinin, şiirlerinin hep bu nağmeyi terennüm ettiğini söylemek pekâla mümkündür...

SAİD NURSİ'YE İFTİRALAR..

Aksiyon Burç FM

Zaman Mehtap TV

Samanyolu TV Küre TV

Radyo Cihan Ebru Tv

Herkül

BU GÜNLER DE GEÇECEK

ÇATLAYAN RÜYA

ÇARPITILAN BEDDUA!

ŞAHİT OL YA RAB...

Mefkure Yolculuğu