Haberler - Genç Adam

Abdurrahman Kurt: Hocaefendi ıslahı öneriyor

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Kürt sorununa yönelik açıklamalarının olumlu olduğunu, bunları olumsuz görmesinin mümkün olmadığını söyledi. Gülen'in orada ıslahı önerdiğini vurgulayan Kurt, bu tür olumlu şeyleri olumsuz gibi göstermeye çalışmanın bölgede iktidar kavgasına ilişkin yönüyle değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.


Terör örgütü PKK'nın Fethullah Gülen Hocaefendi'nin açıklamalarını çarpıtarak anti propaganda yapmasını değerlendiren Kurt, bölgede sorunun Kürt meselesi üzerinden 'iktidar kavgası'na dönüşmesi olduğunu ifade etti. Rekabete dönüşen bu durumun insanları "bir şey iyi değilse iyi dememe noktasına" getirdiğine dikkat çeken Kurt, şöyle devam etti:

"Hocaefendi orada ıslahı öneriyor. Bütün Müslümanlar için ıslah olmak iyi anlamdadır. İnsanların ıslah olmayanların şerrinden Allah'a sığınması bilinen bir duadır. Özel bir şey yok burada. Islah herkes için geçerlidir. Sadece bölge insanı için, Kürt veya Türkler için değildir. Islah olmayanlar helak olsun denmesi herkes için geçerli olan bir durumdur. Bunun Kürdü, Türkü, Arabı, fakiri yoktur. O anlamda almak lazım bunu. Hocaefendi'nin sadece bölgede veya Türkiye'de değil dünyada yaptığı çalışmaları ortadadır. Bunu da gezerek gördük. Hem milletine hem dinine hizmet yapma konusunda gayreti var. Olumlu şeyler bunlar, olumsuz görmek mümkün değildir. Bu tür olumlu şeyleri olumsuz gibi göstermeye çalışmak, bölgede iktidar kavgasına ilişkin yönüyle değerlendirilmesi gerekiyor. Bunlar doğru şeyler değildir, değerleri yıpratıyor. İyiyi kötü gösterme çabasına dönüşüyor. İnsani değerler eksiltiliyor. Şu aşamada Hocaefendi Kürt dilinin ve Kürtlerin haklarına dönük yaklaşımı ortada."

Hocaefendi'nin, karşıdakinin gücüne misliyle müdahale edilmesinin adilane değil zalimane olacağını söylediğini belirten Kurt, bunun çok önemli olduğunu vurguladı. Misliyle mukabele edilmesini doğru görmediğini, şefkatle mukabele edilmesini istediğini anlatan Kurt, bunu insanların algılaması gerektiğini, ancak insanların bunu anlamadığını kaydetti. Kurt, çözümün iktidar olmanın bir parçası haline getirilmesi halinde ise maalesef yaklaşımların objektif olmaktan subjektif olmaya kaydığını ifade etti.

Ana dil üzerindeki kısıtlamaların da ne dine nede insanlığa uygun olmadığını ve devletin bundan vazgeçmesi gerektiğini dile getiren Kurt, kırsal bölgelerde Kürtçe bilen hocaların ilköğretim çocuklarına gönderilmesinin o süreçte çocuklar ile öğretmen arasındaki kopuk iletişimi gidereceğini söyledi. Bölge halkının Türkçe öğrenmeye karşı olmadığının altını çizen Kurt, Kürtçe üzerindeki yasakların kaldırılması gerektiğini, mağduriyetin giderilmesi açısından insani bir şey olduğunu vurguladı.

Add comment


Security code


Refresh

back to top
  • EN SON EKLENENLER
  • EN ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLAR

ARAMA

Herkül Nağme

Herkül Nağme..Ezcümle, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bütün eserlerinin, sohbetlerinin, şiirlerinin hep bu nağmeyi terennüm ettiğini söylemek pekâla mümkündür...

SAİD NURSİ'YE İFTİRALAR..

Aksiyon Burç FM

Zaman Mehtap TV

Samanyolu TV Küre TV

Radyo Cihan Ebru Tv

Herkül

BU GÜNLER DE GEÇECEK

ÇATLAYAN RÜYA

ÇARPITILAN BEDDUA!

ŞAHİT OL YA RAB...

Mefkure Yolculuğu