Haberler - Genç Adam

Kimimiz Çalıştık, Kimimiz Nutuk Attık

Orhan Veli Kanık diyor ki: "Neler yapmadık şu vatan için! / Kimimiz öldük; / Kimimiz nutuk söyledik." Sadece lâf üretenlere iki satırlık bir eleştiri bu. Elimde Fethullah Gülen önderliğinde kurulan, Türk okullarını anlatmak üzere yazılmış "Barış Köprüleri" isimli bir eser var. Dünyaya açılan bu Türk okulları sayesinde, Prof. İlber Ortaylı'nın, kitabın önsözünde ifade ettiği gibi, "Uzak Moğolistan'da, Estonya'da, Güney Amerika'da, Hindistan'da ve Çin'de Türkçe konuşan, şarkı söyleyen orta okul öğrencileri bugün artık bir vakıadır.

" "Barış Köprüleri" ismini taşıyan kitapta, bir çok düşünce insanının bu okullar hakkındaki değerlendirmeleri yer alıyor.
Cengiz Aytmatov (Romancı): "Bu okullarda, din, dil, ırk ayırımı yapılmaksızın insanlık sevgisi aşılanıyor. Milletlerarası barış köprüleri kuruluyor."

Yılmaz Öztuna: "Bağışlar, Fethullah Gülen Hoca adına ve ekseriya onun bir konuşmasından sonra taahhüt edilip toplanıyor. En ücra, hatta inanılmaz ülkelerde Türk bayrağı dalgalandırılıyor."

Dr. Mehmet Ali Kılıçbay: "Fethullah Gülen okullarında insanı en çok etkileyen unsur öğretmenler. İçlerinde çokça Boğaziçili, ODTÜ'lü vardı. Türkiye'de, hatta dünyanın neresinde isteseler, çok paralı, çok iyi işler bulabilirlerdi. Ama bu okullarda, az bir paraya öğretmen olmayı tercih etmişlerdi."

Gündüz Aktan: "Türkiye'nin dışında, Türklerin açtığı okulların bulunması ülkemiz için çok olumlu bir gelişme. Böyle okulları devlet açabilir miydi? Hayır. Dünyada bu tip girişimler, genelde sivil toplum tarafından yapılır."

Ben de şunu söylemek istiyorum: Kimileri irtica nutukları atarken, hatta "çete başı" diye Fethullah Gülen'in peşine düşmüşken, o, işte herkesin takdirle andığı bu okulların sayısını çoğaltmaya çabalıyordu. Bu kadar engellenmeseydi, yaptığı iş 3'e, 5'e katlanırdı.

Kaynak: Nazlı Ilıcak, Bugün, 03.12.2005

 

Add comment


Security code


Refresh

back to top
  • EN SON EKLENENLER
  • EN ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLAR

ARAMA

Herkül Nağme

Herkül Nağme..Ezcümle, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bütün eserlerinin, sohbetlerinin, şiirlerinin hep bu nağmeyi terennüm ettiğini söylemek pekâla mümkündür...

SAİD NURSİ'YE İFTİRALAR..

Aksiyon Burç FM

Zaman Mehtap TV

Samanyolu TV Küre TV

Radyo Cihan Ebru Tv

Herkül

BU GÜNLER DE GEÇECEK

ÇATLAYAN RÜYA

ÇARPITILAN BEDDUA!

ŞAHİT OL YA RAB...

Mefkure Yolculuğu