Haberler - Genç Adam

Kilisede "Kutlu Doğum"

İslâm ve Diyalog Vakfı, Hz. Muhammed’in (a.s.m.) doğum yıldönümü vesilesiyle Amsterdam`da bulunan Musa & Harun Kilisesi’nde değişik dinlere mensup insanları bir araya getirdi.

“Değişik dinlerde şefkat” temasının işlendiği geceye Hollanda’da bulunan farklı dinlere mensup insanlardan oluşan 250’den fazla dâvetli katıldı.

Program, Rahman Sûresi’nden bir bölümün ve Hollandaca meâlinin okunması ile başladı.


İslâm ve Diyalog Vakfı Başkanı Ümit Taş İslâm’da şefkat ve merhamet konulu bir konuşma yaptı. Taş, konuşmasında Hz. Muhammed’in (a.s.m.) hadislerinden çeşitli örnekler verdi. Ardından kürsüye dâvet edilen İslâm bilgini Profesör A. Wessels, “Din, Batı dünyasında artık çok konuşulmayan ve üzerinde çok durulmaması gereken konu haline geldi. Fakat bence bizler değişik dinlerde anlatılan meseleleri anlatmaya devam etmeliyiz ve yılmamalıyız” dedi. Wessels, her dinin kutsal kitaplarından örnekler vererek herkesin birbirine saygılı olması gerektiğini söyledi. Son yıllarda belirli din adına yapılan şiddet olaylarının o dinle kesinlikle alâkası olmadığını söyleyen Wesseles, dini bu şekilde anlayanların, kendi heva ve heveslerine göre anlamak istediklerinin altını çizdi.

İslâm ve Diyalog Vakfı Amsterdam Başkanı İzzet Özkan ‘’Geleneksel hale getirmiş olduğumuz kandil programını bu yıl daha geniş bir kitleye hitab ederek İslâmın insanlığa olan evrensel sevgi, dostluk ve barış mesajını bu yolla duyuralım istedik. Zira buna şu anda burada ve dünyanın her yerinde çok ihtiyacımız var. Bu hususta ne yapılsa az’’ dedi.

İslâm ve Diyalog Vakfı Hollanda Başkanı Ümit Taş ise şu açıklamalarda bulundu: “Geleneksel olarak Rotterdam, Amsterdam ve Nıjmegen’de yapmış olduğumuz bu sempozyumda bu yıl binin üzerinde kişinin katılması bunların da bir kısmının Hollandalı olması bizi umutlandırdı. Bu tür kutlama, sempozyum ve seminerleri İslâm Diyalog Vakfı olarak yapmaya devam edeceğiz. Şu anda bazı yazarların kitaplarını Hollandacaya çevirdik. Vakıf olarak ülke çapında yine Ramazan’da olduğu gibi iftar çadırları ve Kurban Bayramı’nda Hollandalılar’a gül ve İslâmı anlatan broşür dağıtmaya devam edeceğiz. Tema akşamları düzenleyeceğiz.’’

Programa üç semavî dinden kişilerin katılımının dünya barışı adına son derece yararlı olduğu fikrinde birleşen katılımcılar, memnuniyetlerini dile getirdiler. Programa Almanya Bon’dan katılan sanatçıların okudukları ilahiler, büyük ilgi çekti. (cihan)

11.04.2006

 

Add comment


Security code


Refresh

back to top
  • EN SON EKLENENLER
  • EN ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLAR

ARAMA

Herkül Nağme

Herkül Nağme..Ezcümle, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bütün eserlerinin, sohbetlerinin, şiirlerinin hep bu nağmeyi terennüm ettiğini söylemek pekâla mümkündür...

SAİD NURSİ'YE İFTİRALAR..

Aksiyon Burç FM

Zaman Mehtap TV

Samanyolu TV Küre TV

Radyo Cihan Ebru Tv

Herkül

BU GÜNLER DE GEÇECEK

ÇATLAYAN RÜYA

ÇARPITILAN BEDDUA!

ŞAHİT OL YA RAB...

Mefkure Yolculuğu