Haberler - Genç Adam
Fethullah Gülen Hocaefendi’yi temsilen ödülü Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil aldı. Fethullah Gülen Hocaefendi’yi temsilen ödülü Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil aldı.

Güney Kore’nin dünyaca ünlü barış ödülü, Gülen’e verildi

Güney Kore’nin, bağımsızlık mücadelesinin simge ismi Manhae adına verdiği uluslararası barış ödülünü bu yıl Fethullah Gülen aldı. Ödül töreninde Türk okullarının dünya barışına sağladığı katkıya vurgu yapıldı.

Güney Kore’nin prestijli Manhae Ödülleri, görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Daha önce birçok Nobel’li ismin almaya hak kazandığı Manhae Barış Ödülü bu yıl Fethullah Gülen Hocaefendi’ye verildi. Tibetli Budist lider Dalai Lama, Güney Afrika’nın eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela da bu ödülü alanlar arasında.

Manhae Vakfı’nın 1997 yılından bu yana düzenlediği ödül töreni, bu sene de Kangwondo eyaletine bağlı İnje kasabasında gerçekleştirildi. Vizyon, edebiyat, sanat gibi birkaç dalda ödül veren vakıf, Barış Ödülü’nü Gülen Hocaefendi’ye takdim etti. Ödül törenine eyalet valisi Choi Moon-soon, Kore Budistleri önderi Rahip Cha-seung, emniyet müdürü Yoon Cheol-gyu, Kültür Bakanlığı Din İşleri Müsteşarı Kim Song-ho’nun yanı sıra ülkenin en meşhur 100 şairi katıldı.

Törende konuşma yapan Budist önder rahip Cha-seung, Kore’nin bağımsızlık mücadelesinin simge isimlerinden Manhae ile iftihar ettiklerini söyledi. Onun adına kurulmuş vakıf aracılığı ile dünya barışına katkı sağlamış kişilere ulaşmanın önemli olduğunu ifade etti. Ödül alanlar arasında dünyanın dört bir yanında farklı kültürlerden, farklı dinlerden kişilerin olduğuna dikkat çeken rahip Cha-seung, bu ödüllerin kültürlerin kaynaşmasında etkin rol oynadığına vurgu yaptı.

Manhae Barış Ödülü takdim edilmeden önce Fethullah Gülen ve Hizmet Hareketi hakkında tanıtım yapıldı. Gülen Hareketi sayesinde dünyanın dört bir yanında açılan okullarda her kültür ve dinden öğrencinin huzurlu bir şekilde eğitim aldığına dikkat çekildi. Ayrıca bu okulların dünyada barışın tesisinde önemli rol oynadığı vurgulandı. Sağlık problemleri sebebiyle törene iştirak edemeyen Fethullah Gülen Hocaefendi’yi temsilen ödülü Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil aldı.

Hizmet Hareketi’nin temelinde yaşama değil, yaşatma ideali olduğunu belirten Mustafa Yeşil, gönüllülerin beklentisiz bir şekilde dünya barışına hizmet etme gayretinde olduğunu kaydetti. Hocaefendi’nin, ödülü şahsı adına değil, insanlık adına, barış adına faaliyetler gösteren bu gönüllüler adına kabul ettiğini dile getiren Yeşil, “Bu ödülün, insan-ı kâmil olma gayesi taşıyan ve memleketi için büyük fedakârlıklar yapan rahip Manhae’nin adını taşıması da çok önemli.” dedi. Konuşmasının sonunda Kore’de önemli diyalog faaliyetlerine imza atan İstanbul Kültür Merkezi’ne de teşekkür etti.

Asya Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı Lee Sang-gi de Hocaefendi’den ilham alan okulların dünya barışına büyük katkı sağladığını belirtti. Aynı zamanda Manhae Ödülleri jüri üyesi olan Lee, “Sayın Gülen sadece bugün için değil geleceğe yaptığı yatırımdan ötürü önemli bir şahsiyettir.” diye konuştu.

Hanyang Üniversitesi’nin Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Lee Hee-soo ise ödülün anlamını şu sözlerle ifade etti: “Kültürler arasında diyalog için büyük emek sarf eden Fethullah Gülen’e bu ödülün verilmesi son derece anlamlı. Bu ödülün aynı zamanda Güney Kore ve Türkiye gibi iki kardeş ülke arasında ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olacağını düşünüyorum.”

Add comment


Security code


Refresh

back to top
  • EN SON EKLENENLER
  • EN ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLAR

ARAMA

Herkül Nağme

Herkül Nağme..Ezcümle, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bütün eserlerinin, sohbetlerinin, şiirlerinin hep bu nağmeyi terennüm ettiğini söylemek pekâla mümkündür...

SAİD NURSİ'YE İFTİRALAR..

Aksiyon Burç FM

Zaman Mehtap TV

Samanyolu TV Küre TV

Radyo Cihan Ebru Tv

Herkül

BU GÜNLER DE GEÇECEK

ÇATLAYAN RÜYA

ÇARPITILAN BEDDUA!

ŞAHİT OL YA RAB...

Mefkure Yolculuğu