Haberler - Genç Adam

Hocaefendi medyası dünyaya açılıyor

Fethullah Gülen 2007'yi medyada atılım yılı ilan etti. İşte cemaatin yılbaşı sonrası yayına başlayacak TV ve gazeteleri : TODAY's ZAMAN: İngilizce fikir gazetesi. Yılbaşından hemen sonra çıkıyor.

S HABER: Samanyolu TV bünyesinde yeni haber kanalı. Ocak ayında yayına başlıyor. Amaç dünya çapında etkin haber kanalı olmak.


EBRU TV: New Jersey'den yayın yapıyor. Kuzey ve Orta Amerika'nın tamamında uydu ile izleniyor. Yakında ABD'nin büyük kablo TV platformlarına da girecek.

S ÇOCUK: Küçüklere yönelik yeni TV kanalı 2007 ortalarında yayına başlayacak.

Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen medya grubu genişliyor. Uzun yıllardır Zaman gazetesi, Samanyolu TV, Aksiyon Dergisi, Cihan Haber Ajansı, Burç FM, Dünya Radyo gibi yayın kuruluşlarıyla dikkat çeken grup, 2007’deki iki kritik seçim öncesinde yeni kurulan gazete ve TV kanalları ile adından söz ettirmeye başladı. Grup, Türkiye dışında, Fethullah Gülen’in yaşadığı ABD’de de medya atağına geçti.

İNGİLİZCE YAYIN

ABD’de kurulan Ebru TV’nin genel yayın yönetmeni Adem Kalaç. New Jersey merkezli kanal, 24 saat İngilizce yayın yapıyor. STV’nin büyük ortağı olduğu kanal, kasım ayında yayına geçti. Editoryal kadrosunda Amerikalılar da var. Uydudan yayında olan Ebru TV, Kuzey Amerika’nın tümü ve Orta Amerika’da izlenebiliyor. Kanalın yöneticileri, ABD’nin iki önemli dijital platformu Dish TV ve Direct TV ile de anlaşarak toplam 25 milyon aboneye ulaşmayı amaçlıyor.

TDN’E RAKİP

Turkish Daily News gazetesine rakip olacak İngilizce yayın yapacak “Today’s Zaman”da geri sayım sürüyor. Gazetenin başına, Zaman ve Bugün gazetelerinde üst düzey görevlerde bulunmuş, Anadolu Ajansı’nın New York eski temsilcisi Bülent Keneş getirildi. Keneş, ocak ayında çıkacak gazete için ekibini oluşturdu. Gazetenin Ankara temsilcisi de Zaman gazetesinin Kudüs ve Londra eski temsilcisi Kerim Balcı oldu.

S HABER YOLDA

Samanyolu TV bünyesinde haber ağırlıklı “S Haber” adıyla ayrı bir haber kanalı kuruluyor. Kanalın genel yayın yönetmeni Ahmet Böken. Dünya çapında etkili bir haber kanalı kurmak için yola çıkan ekip, ocak ayında yayına başlamayı hedefliyor.

MEHTAP VE “S ÇOCUK”

Grubun, dini içeriğiyle dikkat çeken Mehtap TV adındaki kanalı da yaklaşık 6 aydır yayında. Kanalın genel yayın yönetmeni Murat Kesgin. Diğer taraftan çocuk izleyicileri hedefleyen “S Çocuk” adlı kanal için de düğmeye basıldı. Kanalın 2007 ortalarında yayına geçmesi bekleniyor.

HABER RADYOSU

Grup, İstanbul merkezli Burç FM ve Ankara merkezli Dünya Radyo ile ulusal çapta yayın yapıyor. Bunun dışında tüm Türkiye’de dinlenebilecek yeni bir haber radyosu için de çalışmalar sürüyor.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA 25.12.2006

 

More in this category: Hristiyanlar da Hizbullahçı oldu »

Add comment


Security code


Refresh

back to top
  • EN SON EKLENENLER
  • EN ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLAR

ARAMA

Herkül Nağme

Herkül Nağme..Ezcümle, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bütün eserlerinin, sohbetlerinin, şiirlerinin hep bu nağmeyi terennüm ettiğini söylemek pekâla mümkündür...

SAİD NURSİ'YE İFTİRALAR..

Aksiyon Burç FM

Zaman Mehtap TV

Samanyolu TV Küre TV

Radyo Cihan Ebru Tv

Herkül

BU GÜNLER DE GEÇECEK

ÇATLAYAN RÜYA

ÇARPITILAN BEDDUA!

ŞAHİT OL YA RAB...

Mefkure Yolculuğu