Haberler - Genç Adam

Binlerce Hintli, Sonsuz Nur sınavına katıldı

Hindistan'da, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını anlattığı Sonsuz Nur eserinin İngilizce, Urduca ve Hintçe versiyonlarından yarışma düzenlendi. Sınav, Hindistan'ın önde gelen cemaatlerinin liderleri ve önemli kanaat önderlerinin kurduğu bir heyet tarafından organize edildi.

Bütün Hindistan'da iki ay gibi kısa bir sürede 110 binden fazla satan Sonsuz Nur kitabından binlerce öğrenci dün sınava girdi. Başta başkent Yeni Delhi olmak üzere, Keşmir'den Kerala'ya Mumbai'den Kalküta'ya bir çok kurum ve kuruluşta yapılan sınavlara ilgi büyük oldu.

Başkent Yeni Delhi'deki Jamia Hamdard Üniversitesi sınav merkezinde yapılan yarışmanın Yeni Delhi ayağına Türk okullarında okuyan öğrenciler de katıldı. Yeni Delhi'deki Türk okulundan mezun olan Sukmani Aşok, Hz. Muhammed (sas) ile ilgili daha önce bilgisi olduğunu, ancak kitabı okuyunca daha da bilgilendiğini söyledi.

Hindu bir ailenin kızı olan ve Türkçe konuşan Sukmani, kitapta en çok Peygamber Efendimiz'in (sas) kibarlığından, Allah'ın onu hiç yalnız bırakmamasından etkilendiğini dile getirdi. Hayatında bazen yalan söyleyebildiğini anlatan Sukmani, kitabı okuduktan sonra artık yalan söylemeyeceğini ifade etti. Sınava babası ve kardeşi ile gelen Sukmani, Peygamber Efendimiz'i (sas) ve onun hayatını fırsat bulduğu herkese anlattığını dile getirdi.

Jami Millia İslamia Üniversitesi'nde öğrenci olan Zaman Khan, sınava gireceği için çok heyecanlı olduğunu ve kitabı okuduktan sonra imanının daha da pekişmesini hissettiğini dile getirdi.
"Müslümanlar, Efendimiz'in (sas) hayatına sarılmalı"

Jamia Hamdard Üniversitesi Rektör Yardımcısı Firdevs Ahmed Vani, özellikle menfur film olayından sonra Müslümanların tepkileri konusunda bütün dünyada sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Hintli Müslümanlar olarak hep müspet hareket etmeye özen gösterdiklerini dile getiren Vani, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Üniversite Rektörü Gulam Nebi Kazi ise dünyada ilk örneği olan böyle geniş çaplı ve güzel amaçlı bir yarışmanın parçası olmaktan gurur duyduklarını ve öğrencilerin gösterdiği ilgiden de çok memnun olduklarını dile getirdi. Kazi, Hindistan'dan yola çıkan bu müspet hareket mesajının bütün dünyaya ulaşması gerektiğini dile getirerek, zor zamanlar geçiren Müslümanların, Efendimiz'in (sas) hayatına sarılmalarını tavsiye etti.

İki saat süresince sınavda ter döken öğrenciler İngilizce, Urduca ve Hintçe her birinde 100'er soruya cevap verdiler. Sınavdan çıkan Adil Ajmal, sınava iyi hazırlandığını ve büyük bir huzur içinde olduğunu dile getirdi. Ajmal, Efendimiz'in (sas) hayatını tanımada vesile olan kitabın yazarı Fethullah Gülen Hocaefendi'ye de teşekkür etti.

Kendi çabaları ile Hindistan'da Türkçe öğrenen Hintli Hurşit ve Feyzan sınava girmekten çok mutlu olduklarını ve iyi sonuç beklediklerini dile getirdiler.

Sınava katılan lise öğrencileri İfla ve Aliya da sınavın kolay geçtiğini, sınava iyi hazırlandıklarını, bu yüzden iyi bir sonuç beklediklerini söyledi. Kitap sayesinde Hz. Muhammed'in (sas) hayatını tanıma fırsatını bulduklarını belirten İfla ve Aliya, bundan büyük haz aldıklarını dile getirdi.

Hindistan'ın birçok eyaletinde onlarca merkezde yapılan ilk eleme sınavının sonuçlarının açıklanması ile bine yakın öğrenci 9 Şubat'taki finallere gitme hakkı elde edecek. Yüz binden fazla öğrenci ve vatandaşın katıldığı ilk eleme sınavlarının soruları sahasında uzman akademisyen, din adamı ve dil bilimci tarafından oluşan bir heyet tarafından hazırlandı. Sınav Hindistan'ın önde gelen cemaatlerinin liderleri ve önemli kanaat önderlerinin kurduğu bir heyet tarafından organize edildi.

Add comment


Security code


Refresh

back to top
  • EN SON EKLENENLER
  • EN ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLAR

ARAMA

Herkül Nağme

Herkül Nağme..Ezcümle, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bütün eserlerinin, sohbetlerinin, şiirlerinin hep bu nağmeyi terennüm ettiğini söylemek pekâla mümkündür...

SAİD NURSİ'YE İFTİRALAR..

Aksiyon Burç FM

Zaman Mehtap TV

Samanyolu TV Küre TV

Radyo Cihan Ebru Tv

Herkül

BU GÜNLER DE GEÇECEK

ÇATLAYAN RÜYA

ÇARPITILAN BEDDUA!

ŞAHİT OL YA RAB...

Mefkure Yolculuğu