Logo
Print this page
Hocaefendi, Erzurum’daki ablasıyla internet üzerinden bayramlaştı

Hocaefendi, Erzurum’daki ablasıyla internet üzerinden bayramlaştı

 Bir Kurban Bayramı’nı daha gurbette hüzünle karşılayan Fethullah Gülen Hocaefendi’yi sevenleri yalnız bırakmadı.

Bayram namazını, ziyaretine gelen dostları ile birlikte eda eden Hocaefendi, her bayramda olduğu gibi yine çocukları sevindirdi. İki hafta önce kardeşi Hasbi Nidai Gülen’i kaybeden Hocaefendi, Erzurum’da yaşayan ablası Nurhayat Seven’in bayramını, internet üzerinden yaptığı canlı görüşmeyle kutladı.

Ablasının, Hocaefendi’ye sürekli dua ettiği duyuldu. Ablasının duasına, ‘amin, cümlemizi inşallah...’ gibi sözlerle cevap veren Gülen’in gözyaşlarını zorlukla tuttuğu görüldü.

Bayram namazını ziyaretine gelenlerle birlikte kılan Fethullah Gülen Hocaefendi, ‘Tekbir’ yani ‘Allahu Ekber’ ifadesinin anlamı, kurbanın manası, insanın Allah ile olan irtibatında kurbanın önemini içeren hutbeyi zaman zaman gözyaşlarıyla dinledi. Hutbenin ardından yapılan duada Suriye’de akan kanın durması, Müslümanların birlik-beraberliği, insanlığın refahı ile huzuruna Kurban Bayramı’nın vesile olması niyaz edildi.

Kesilen kurbanın ardından ziyaretine gelenlerin çocuklarını da sevindiren Hocaefendi, her bayramda olduğu gibi küçüklere harçlık ve çikolata verdi. Minik ziyaretçilerinin başını okşayıp onlardan kendisi için dua etmelerini isteyen Gülen, daha sonra Türkiye’deki yakınları ile telefonla ve internet üzerinden görüntülü konuştu. Hocaefendi’yi Amerika’da yaşayan yeğenleri de yalnız bırakmadı. Aileleri ile gelen yeğenleriyle bayramlaşan Hocaefendi, her biri ile ayrı ayrı ilgilendi.

 

 

© 2015