Haberler - Genç Adam
Uluslararası Yemen Tük Okulu Uluslararası Yemen Tük Okulu

Yemen'de okul inşa etmek şehit kanı kadar azizdir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yemen'de Uluslararası Yemen Türk Okulu'nun Sana Kompleksi'ni açtı. Yemen Başbakanı Muhammed Salem Basendva ile beraber katıldığı açılış töreninde konuşan Davutoğlu, okulun yapılmasına katkıda bulunan Konyalı işadamlarına teşekkür etti. "Yemen'de inşa ettiğiniz bu kampüs, Konya'da inşa edeceğiniz bir okul gibi değerlidir." ifadelerini kullandı.

"Şehitlerimizin kanı ne kadar aziz ve mübarek ise bu kampüsü inşa etmek için ter döken kardeşlerimizin teri de o derece aziz ve mübarektir." diyen Davutoğlu, işadamlarından Yemen'de bir Türk üniversitesi açmalarını istedi. Yemen Başbakanı Basendva da "Okullarımızın Türk okulları ile aynı seviyeyi yakalamasını diliyorum." dedi. Törene, Davutoğlu'nun eşi Sare Hanım ile Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, törendeki konuşmasında okulu yaptıran işadamlarına, Yemen'de görev yapan Türk öğretmenlere, okula çocuklarını gönderen velilere ve öğrencilere, Yemenli yetkililere ayrı ayrı seslendi. Türk öğretmenlere de teşekkür eden Dışişleri Bakanı, "Sizlere şükran borçluyuz. Buradaki öğretmen arkadaşlarınızla Yemen'in yeni nesline yaptığınız katkı dolayısıyla, hem Yemen hem Türkiye sizlere hep minnettar olacaktır. Türkiye'de yetiştirdiğiniz bir çocuk ile Yemen'deki yetiştirdiğiniz bir çocuk arasında hiçbir fark yoktur. Her ikisi de hem insanlık için hem iki ülke için hizmet edeceklerdir. Allah sizlerden de sizleri bu hayırlı yolculuğa yönlendiren büyüklerden de razı olsun." diye konuştu.

Başbakan Basendva'nın bütün programlarını iptal ederek okul açılışına katılmasının kendileri için bir lütuf olduğunu dile getiren Davutoğlu, Basendva'ya teşekkür etti. Yüz yıl önce Türklerin dedelerinin Yemenlilerin özgürlüğü için kanlarını ve canlarını verdiklerini ifade eden Davutoğlu, ondan yüz sene sonra onların torunlarının bu sefer kan yerine ter dökerek bir okul açtıklarını ve Yemen'in geleceğini birlikte inşa etme iradesini gösterdiklerini kaydetti. Davutoğlu, "Şehitlerimizin kanı ne kadar aziz ve mübarek ise bu kampüsü Yemen'e inşa etmek için ter döken kardeşlerimizin teri de o derece aziz ve mübarektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 75 milyon Türk'ten bir mesaj getirdiğini ifade eden Davutoğlu, "Bu mesaj şu: Tarihte olduğu gibi biz bu zor günde de Yemenli kardeşlerimizin yanında olacağız. Yemen'in başarısını kendi başarımız, üzüntüsünü kendi üzüntümüz sayacağız." sözlerini kullandı.

Başta Başbakan olmak üzere bütün Yemenli yetkililere Yemen'e hizmet için Türklere gösterdikleri yardımdan dolayı minnet borçlu olduklarını söyleyen Davutoğlu, bundan sonra da bu yardımları sürdüreceklerine inandıklarını kaydetti. Davutoğlu, "Her zorluğu aşacağız. Sizin kardeşleriniz Yemen'e geri döndü. Sizinle omuz omuzla çalışmak için. Geçmişte kan döken kardeşleriniz gibi ter dökmeye. İnşallah bu okullarda Türk-Yemen dostluğunu ebediyete taşıyacak nesiller yetişir." dedi.

Add comment


Security code


Refresh

back to top
  • EN SON EKLENENLER
  • EN ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLAR

ARAMA

Herkül Nağme

Herkül Nağme..Ezcümle, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bütün eserlerinin, sohbetlerinin, şiirlerinin hep bu nağmeyi terennüm ettiğini söylemek pekâla mümkündür...

SAİD NURSİ'YE İFTİRALAR..

Aksiyon Burç FM

Zaman Mehtap TV

Samanyolu TV Küre TV

Radyo Cihan Ebru Tv

Herkül

BU GÜNLER DE GEÇECEK

ÇATLAYAN RÜYA

ÇARPITILAN BEDDUA!

ŞAHİT OL YA RAB...

Mefkure Yolculuğu