Haberler - Genç Adam

‘Ajan’ iftirasından tazminata mahkûm oldular

Kitabında Türk okullarında çalışan öğretmenlere yönelik ‘ajan’ iftirasında bulunan eski MİT görevlisi Osman Nuri Gündeş ile bu iddiayı köşesine taşıyan Milliyet yazarı Can Dündar, tazminata mahkûm oldu. Bakırköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava önceki gün sonuçlandı. Dündar ile Gündeş’e 5’er bin lira tazminat cezası verildi.


Osman Nuri Gündeş, 2010 yılında yayınlanan kitabında, “Fethullah Gülen Gerçeği” başlığı altında birtakım iddialarda bulunmuştu. Yalan ve iftiralar içeren kitabı Can Dündar da köşesine taşımış ve tam sayfa haberleştirmişti. Bunun üzerine Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatları iki ismi dava etti. Avukatların mahkemeye sundukları dilekçede, “Gündeş’in kitabının müvekkilimizle ilgili kısmı tamamen uydurmadır. Gündeş, MİT eski bölge başkanı olması sıfatını kullanarak, iddialarına inandırıcılık sağlamaya çalışmaktadır.” ifadelerine yer verdi. Avukatlar, dilekçelerinde söz konusu iftiraları köşesine taşıyan Can Dündar hakkında da şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir yazının yayınlanmasından önce iyi niyetli ve özenli bir araştırma yapılması objektif gazeteciliğin gereklerindendir. Davalılar özenli davranmamış, iddiaları araştırmaksızın yayınlamışlardır. Bu haksız ve hukuka aykırı yayınla müvekkilimin saygınlığı hedef alınmış ve hakkında kuşku uyandırılmaya çalışılmıştır. Bu itibarsızlaştırma eylemi basın özgürlüğü kapsamında yorumlanamaz.” Avukatların başvurusunu değerlendiren Bakırköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, önceki gün davaya ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, Can Dündar ve Osman Nuri Gündeş’i tazminata mahkûm etti.

Add comment


Security code


Refresh

back to top
  • EN SON EKLENENLER
  • EN ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLAR

ARAMA

Herkül Nağme

Herkül Nağme..Ezcümle, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bütün eserlerinin, sohbetlerinin, şiirlerinin hep bu nağmeyi terennüm ettiğini söylemek pekâla mümkündür...

SAİD NURSİ'YE İFTİRALAR..

Aksiyon Burç FM

Zaman Mehtap TV

Samanyolu TV Küre TV

Radyo Cihan Ebru Tv

Herkül

BU GÜNLER DE GEÇECEK

ÇATLAYAN RÜYA

ÇARPITILAN BEDDUA!

ŞAHİT OL YA RAB...

Mefkure Yolculuğu